L'alcalde de Masquefa trasllada al diputat Joan Recasens la indignació pels reiterats incompliments de l'abocador i l'Ecoparc dels Hostalets

aMasquefa.com
16/05/2012

Comparteix

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, va reunir-se el dijous 10 de maig al Parlament de Catalunya amb el diputat de CiU Joan Recasens, membre de la Comissió de Territori i Sostenibilitat, per exposar-li “la preocupació i la indignació” del municipi davant dels reiterats incompliments per part dels responsables de l’abocador dels Hostalets de Pierola i l’Ecoparc 4, i per demanar-li que prengui cartes en l’assumpte.

La reunió es produeix després que l’Ajuntament de Masquefa hagi reclamat en nombroses ocasions, sense èxit, tant a l’empresa CESPA, gestora d’ambdues instal·lacions, com a l’Entitat del Medi Ambient de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, titular de l’Ecoparc, i a l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat, responsable administratiu de l’abocador, una solució urgent als greus episodis de pudors que des de fa mesos ha de suportar el municipi provinents d’aquests equipaments.

“A data d’avui encara no ens queda clar quina de les dues instal·lacions ocasiona les pudors” –lamenta Xavier Boquete- “ni tampoc no s’ha posat sobre la taula una solució, ni encara menys s’ha fixat una data perquè la problemàtica quedi definitivament resolta”.

L’alcalde valora positivament que l’Entitat del Medi Ambient hagi impulsat un estudi de camp de sis mesos a Masquefa i altres localitats veïnes, que ja es troba a la recta final, per determinar les causes de les pudors, però demana estar-ne informat per poder fer-ne un seguiment.

En la seva trobada amb l’alcalde de Masquefa, el diputat Joan Recasens es va comprometre a intercedir en l’assumpte per buscar una ràpida solució tant a la problemàtica de les pudors com a la resta de perjudicis que Boquete va exposar-li. En aquest sentit, l’alcalde va informar-lo que l’empresa CESPA encara no ha finalitzat la instal·lació d’una barrera verda vegetal en tot el perímetre de l’abocador i l’Ecoparc que en redueixi i minimitzi l’impacte ambiental i paisatgístic.

Aquest és un dels compromisos recollits en el conveni de col·laboració que CESPA i l’Ajuntament de Masquefa van signar el 2008 i que quatre anys després continua sense complir-se.

Boquete també va demanar al diputat Joan Recasens que vetlli perquè es convoqui la Comissió d’Informació i Seguiment de l’abocador i l’Ecoparc, aparcada des del 19 de maig de 2009, i la Ponència Tècnica d’aquesta comissió, que no es convoca des del 19 d’octubre de 2010.

L’alcalde espera que la intervenció del diputat serveixi perquè “es resolguin d’una vegada per totes les pudors que patim, s’acabi la barrera verda vegetal per reduir l’impacte de les instal·lacions i s’assumeixin tota la resta de compromisos”.