Fa uns dies, gràcies a la Comissió Onze de setembre, Masquefa va tornar a sortir al carrer per reclamar la independència del nostre país i fer visible que la societat civil no es quedarà de braços plegats davant el procés, sinó que està disposada a prendre partit d’aquesta fita que ha de ser històrica per totes i tots nosaltres. La II Marxa de Torxes es va celebrar en un dia força especial per homenatjar la resistència catalana d’aquell Onze de Setembre de 1714, resistència que encara a dia d’avui no ha acabat.


Des de la CUP, la qual no va voler deixar passar la oportunitat de participar de la Marxa, volem donar les gràcies a la Comissió Onze de setembre per la feina feta, però especialment a tota aquella gent sense veu que va fer possible la marxa, que va omplir el carrer d’estelades i, torxa en mà, va demanar silenciosament allò que avui mig país anhela. La independència avui ja no és una quimera de quatre joves i mostra d’això va ser comprovar que la nit del 10 de setembre a Masquefa van sortir nenes i nens, joves, mares i pares, aturades i aturats, àvies i avis, nouvingudes i nouvinguts... Elles, les sense veu, les imprescindibles, avui han de tenir més veu que mai i Masquefa va demostrar el 10 de setembre a la nit, que està preparada i no està disposada a mirar-ho de lluny, sinó que totes estan disposades a participar d’aquesta fita. Són elles les que ens han de portar a la ruptura amb l’estat Espanyol i no els polítics de corbata i sous exagerats!


Ara que el procés d’alliberament ha començat, sembla que de manera irreversible, des de la CUP Masquefa creiem que el pas a la independència ha d’anar acompanyat d’un procés per canviar-ho tot i per fer-ho us necessitem a totes i tots, ens sobren catifes vermelles i polítics corruptes! Ja no ens creiem més les seves mentides, és l’hora del poble i no de polítics de butxaques plenes!


La Marxa de Torxes també va servir per posar a cadascú al seu lloc. Unes, les de sempre, les incansables van sortir al carrer. En canvi, aquell que l’any passat corria per fer-se la foto a la capçalera de l’11-S i tenir el seu moment de glòria a TV3, va deixar passar la oportunitat de fer costat a la societat civil i no van participar d’aquesta manifestació, potser perquè alguns comencen a veure que la societat està disposada a arribar més lluny del que CiU està disposada a arribar.

 

Grup de Suport CUP a Masquefa