Fantàstica ruta pel Parc Natural del Cadí-Moixeró durant el cap de setmana organitzat pel Club Excursionista Anoia

Club Excursionista Anoia
08/11/2022

Comparteix
foto

El passat cap de setmana del 15 i 16 d’octubre, el Club Excursionista Anoia realitzà una sortida pel Parc Natural del Cadí-Moixeró. L’objectiu principal era el de guanyar els cims del Moixeró (2090 mts) i el de Penyes Altes (2276 mts) i baixar per la Canal de la Serp, projecte que s’aconseguí sobradament salvant un desnivell de 1620 metres. Un dels atractius també d’aquesta travessa era el de pernoctar a l’acollidor Refugi Sant Jordi.

La jornada s’inicià conformant el grup a Els Portals de Cercs, restaurant situat a la gasolinera Petromiralles de Cercs i punt de trobada d’excursionistes, on s’agafaren forces per poder encarar el camí en condicions. Aquest començaria prop del nucli de Gréixer. Tot i la matinada freda, ben aviat el sol va donar temperatura als caminants la qual aniria en augment a mesura que avançaven pel costerut sender. Davant d’ells s’alçaven dominants els dos cims a vèncer al dia següent; el Moixeró i el Penyes Altes. Un magnífic bosc de pi roig situà als excursionistes al coll d’Escriu on el Pedraforca els donà la benvinguda, ja que aquest els acompanyaria durant moltes estones del cap de setmana. Sense voler-ho, els rovellons aparegueren sota els peus dels excursionistes; doncs això, aparegueren com a bolets. Llàstima que al refugi ja no cuinin “res envasat”. Ja al Sant Jordi tocava dinar. Qui va demanar el bocata al refugi fora servit com si es tractés d'un restaurant de categoria; en safata per un cambrer i a l'exterior on volgués.

Les ganes de caminar pel Cadí hi eren al cap de tots els excursionistes, així que la tarda calia aprofitar-la. S'improvisà un trekking per a fer funcionar les cames i poder estar millor preparats per a l'endemà. El camí els portar a realitzar una circular passant pel Coll de Pendís i tarda aprofitada.

A la nit, sopeta d'aigua amb alguna llentia i carn estofada, amanit tot per una bota de vi i uns jocs de mans que ja comencen a fer-se tradicionals, però en la intimitat i amb una companyia “fidel” algun dels trucs es poden desvetllar. No hi ha res com estar en plena natura i en un ambient excursionista autèntic.

Pel matí, un bon esmorzar amb formatge, embotit i... LA TRENCADORA, la Nutella catalana!!! Foto de grup davant del Refugi Sant Jordi i cap a munt que fa pujada!

Ja al Coll de Moixeró, el camí es torna més planer. Amb el Pedraforca de vigilant a l'esquena, la Cerdanya amb tota la seva esplendor apareix al davant dels nostres caminaires. S'aconsegueix guanyar el Moixeró (2090 mts) i el llogaret convida a descobrir cada racó de la Cerdanya i a explicar certes confidències vivencials entre excursionistes. Temps de relaxació i observació, foto i de camí cap al proper objectiu!

Boscos fantàstics, corriols juganers i grimpada per una corda per a fer més variada l'aventura fins guanyar el cim de Penyes Altes (2276 mts). Un cim guanyat i merescut que posà el punt culminant al cap de setmana. Ara tocava retrocedir fins trobar el punt de descens; la Canal de la Serp, 1000 metres fins al punt d'inici: Gréixer. 1000 metres amb 1000 colors de tardor diferents, per  boscos impressionants on poder explicar algun que altre conte de follets encantats.

Dinar entrepà de pagès a Bagà i fins la propera.

Està clar que un cap de setmana excursionista compartint refugi, esforç i cims fan que els amics més autèntics sorgeixin d'allà on mai un se'ls espera.

 

MÉS IMATGES

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto