Una pujada al CIM DEL TAGAMANENT va ser l’obsequi que el GEA de l’Ametlla va fer al Club Excursionista Anoia com a activitat d’intercanvi entre les dues entitats

 
19/07/2023

El cim del Tagamanent (1056 mts) va ser la proposta que el GEA – Grup Excursionista de l’Ametlla del Vallès va oferir al CEA – Club Excursionista Anoia (Masquefa) com a activitat d’intercanvi entre els dos clubs muntanyencs. Recordem que els vallesans ja havien visitat terres anoienques el 21 de gener passat on van poder caminar per la vall de Miralles, llavors convidats pel grup masquefí. No és la primera vegada que aquest tipus de trobades aplega a les dues entitats, ja que tant la una com l’altre han participat de caminades organitzades per l’altra entitat. Així que, és normal i natural que, entre elles les uneixi una gran amistat que resulta palesa en aquest tipus de trobades.

La jornada s’inicià completant la totalitat del grup al Restaurant Cuspineda d’El Figaró per a compartir un primer cafè on seguidament es traslladaren fins a l’inici del camí situat a Aiguafreda. Amb una pujada suau però mantinguda, l’itinerari transcorria entre corriols i el sender GR-5, fent d’aquesta manera que el recorregut fos més atractiu. A les 12:30h aproximadament, tot el grup assolia el punt àlgid de la matinal; el cim del Tagamanent, de 1056 metres d’altura. Aquest bonic i ampli indret el culmina el Castell juntament amb l’església de Santa Maria. Temps doncs per a observar un fantàstic paisatge a 360 graus, menjar i beure, i la foto del grup al complet per a guardar-la per a la posteritat.

El sol i la forta calor va complicar la baixada a alguns caminaires, però res que no pogués compensar l’aigua i les clares fresquetes que donaven l’inici al dinar de germanor que les dues entitats van compartir com a un sol grup al Restaurant El Nou Desmai d’Aiguafreda. El grup ametllatà obsequià al masquefí amb un bonic present que deixava signada aquesta fantàstica trobada.

El Club Excursionista Anoia vol aprofitar aquesta crònica per agrair al GEA el seu treball i la bona acollida rebuda a la Trobada, així com a tots els assistents per a fer d’aquesta jornada un dia per a recordar.