Club Excursionista Anoia

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> El cim del Canigó fa un crit per la Llibertat - CLUB EXCURSIONISTA ANOIA -
Contacte
noticies
canigo

El cim del Canigó fa un crit per la Llibertat - CLUB EXCURSIONISTA ANOIA -

17/10/2018

El cim del Canigó i disset cims més van ser protagonistes aquest dissabte en fer un crit per la Llibertat.

Dins del projecte de CIMS X LA LLIBERTAT, 17.850 participants repartits en divuit cims van superar totes les previsions de l’organització. El col·lectiu excursionista es mobilitzà i pujà als cims escollits pels presos, exiliats i represaliats polítics catalans per a reclamar la seva llibertat de mà de CIMS X LA LLIBERTAT i la FEEC – Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Cada un d’aquests cims va estar apadrinat per a un centre excursionista que s’encarregà de tota l’organització i logística necessària per a fer-ho possible.

El tàndem format pel Club Excursionista Anoia i l’Associació Flama del Canigó d’Igualada foren els padrins del cim del Canigó, el cim escollit pel president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart. Qui millor que aquestes dues entitats per a poder apadrinar aquest cim? L’associació igualadina és bona coneixedora del funcionament polític i administratiu del massís del Canigó, restant al corrent de qualsevol canvi que en ell es produeix. Gràcies a això, tant els tràmits burocràtics com els contactes personals han ajudat a que l’organització pogués utilitzar part del refugi de Cortalets i gaudir d’algun dels seus serveis per poder plantar el seu camp base i realitzar tota la coordinació necessària.

El cim del Canigó (2785 mts – Catalunya del Nord) ha estat el cim més sol·licitat pels participants i el primer dels divuit en tancar les seves inscripcions fent-lo solament amb un temps record de 48 hores. L’experiència en més de trenta anys d’aquesta associació juntament amb la incorporació del Club Excursionista Anoia (Masquefa) de fa uns quants anys, han fet que en aquest “agermanament” involuntari sorgeixi un ambient de col·laboració natural on tothom treballa com a un sol equip per aconseguir coses tant fantàstiques com la d’aquest dissabte passat.

El grup es traslladà a Cortalets el divendres al matí per començar a coordinar tota l’organització. Un dissabte radiant, parlant tant meteorològicament con anímicament, rebia als primers participants per confirmar la seva inscripció i lliurar la samarreta creada per l’ocasió. L’ambient que es respirava al pla de Cortalets recordava l’ambient festiu i familiar de les grans trobades i manifestacions celebrades en els darrers temps. Només un aspecte diferencial feia creure que aquell dia tindria un sentiment molt especial. Era l’ambient excursionista que feia pujar el sentiment de germanor i de col·laboració, tant en bé de l’organització com el de reafirmació en l’esperit excursionista català. Aquest seria un gran dia, segur. Tothom hi era disposat a fer un gran crit a la Llibertat.

A les 9 hores s’iniciava l’ascensió dels primers participants, destacant l’assistència de la Montserrat Ribas, que amb 81 anys i unes seixantena d’ascensions al cim del Canigó a la seva espatlla havia promès a Cuixart que aquesta vegada seria una ocasió molt especial i ho tornaria a fer per a ell. Amb el cim tenyit de groc, ningú volia perdre l’ocasió de fer-se una o vàries fotografies al peu de la creu que presideix la pica del Canigó amb els amics, familiars i, com no, amb les noves amistats nascudes durant l’ascensió. Aquesta creu, a més d’estar guarnida amb diversos llaços, senyeres i missatges, dissabte vestia també la banderola de CIMS X LA LLIBERTAT al costat de la fotografia de Jordi Cuixart. A la part inferior, s’instal·là una placa commemorativa de la trobada.

A les 12 hores del migdia, Jordi Sangrà, president del Club Excursionista Anoia i membre de l’Associació Flama del Canigó d’Igualada, donava el tret de sortida a l’acte amb un petit parlament fet en representació de les dues entitats i davant de les més de tres-centes persones assistents al capdamunt del cim, on també s’hi trobaven dues germanes de Cuixart així com un parell de nebots. Una d’elles va fer lectura d’una emotiva  carta que el president d’Omnium Cultural havia escrit expressament per aquesta ocasió des de la presó de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada). Els representants de CIMS X LA LLIBERTAT també agraïren la bona acollida i participació que havia tingut aquesta iniciativa i lliuraren una samarreta commemorativa als familiars de Cuixart perquè li fessin arribar a la presó. Seguidament es feu lectura d’un escrit de Marcel Mauri, vicepresident de la mateixa entitat que Jordi Cuixart, i que va lliurar a l’organització ja que no va poder assistir a l’acte del Canigó. Un minut de silenci absolut i el cant de Els Segadors acompanyat al so d’una guitarra donà per acabat l’acte. Amb un descens ordenat i civilitzat, els més de tres-cents participants iniciaven el camí de tornada cap el refugi de Cortalets, lloc on aquests aprofitaven per felicitar a l’organització per la feina feta i la bona acollida i logística emprada durant la matinal. Tots ells també van tenir l’oportunitat d’escriure en el llibre de signatures un missatge dirigit a Jordi Cuixart, al qual se li farà arribar a Lledoners en breu.

El Club Excursionista Anoia (Masquefa) vol aprofitar aquesta crònica per a expressar la seva satisfacció per haver estat involucrat en primera persona en l’organització d’aquesta trobada, agraint molt especialment a l’Associació Flama del Canigó d’Igualada la seva confiança, complicitat i saber fer perquè tot fluís a la perfecció. A tot l’equip desplaçat a Cortalets de les dues entitats anoienques pel seu bon treball en equip i ambient de germanor; en especial esment a l’encarregat de cuina que es preocupà de que no faltés de res a ningú i en tenir els àpats preparats a bon punt i a l’hora. Agrair també als membres de CIMS X LA LLIBERTAT la seva senzillesa, professionalitat i amistat sorgida des del primer moment. Un especial agraïment als familiars de Jordi Cuixart en fer l’esforç per arribar a la pica del Canigó i en arribar a tocar el sentiment més profund de multitud de persones amb les seves paraules i saber estar. I sobretot, el millor agraïment a totes les persones participants, inscrits i no inscrits, per la seva complicitat amb l’organització fent molt més portadora la seva feina i ajudant a que la jornada es completés amb gran èxit i sense cap tipus d’incidència.

Perquè així és com es fan les coses. Perquè així és com les fem els catalans.

PERQUÈ AIXÍ, PLEGATS, ACONSEGUIREM LA LLIBERTAT.

Videu pujada al Canigó:  https://www.youtube.com/watch?v=xpib5DwTgvk

 

Més imatges

cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims
cims

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 192.99.36.61  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

  Col.labora:

www.masquefa.cat