Club Excursionista Anoia

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> Un miler de fotografies es presenten a una nova edició del FotoFlash celebrat al nucli de Segur de Veciana
Contacte
noticies
fotoflash

Un miler de fotografies es presenten a una nova edició del FotoFlash celebrat al nucli de Segur de Veciana

16/04/2019

El tradicional concurs de fotografia que organitza el Club Excursionista Anoia ha reunit enguany un miler de fotografies. La sortida matinal amb la que el club masquefí introdueix vàries activitats per a realitzar el concurs fotogràfic FotoFlash reuneix un bon grup de persones amb les que onze d’elles es presentaren a l’edició 2019 d’aquest concurs celebrat al nucli de Segur, dins el terme municipal de Veciana (Alta Anoia).

Situat entre Sant Martí de Sesgueioles i Sant Guim de Freixenet, el petit nucli de Segur compta amb una gran historia ja que va ser cap d’una baronia senyorejada per la família Calders. Avui dia encara es conserven les divuit cases esmentades ja al segle XVII. Segur, va créixer a l’entorn del castell descobert recentment. Segons fonts escrites, el 1616 es va ordenar l’enderroc del castell i durant anys es va donar per desaparegut. Unes excavacions recents van deixar al descobert una part de castell datat del segle XV, que conserva la part inferior de dues torres, diverses estances i fins i tot un passadís subterrani de sortida. A Segur també s’hi pot trobar el Santuari de la Mare de Deu del Puig del Ram (any 1587) i l’església de Santa Maria (segle XII). Resumint; un nucli molt petit i molt ric d’història a la vegada.

A les 10 del matí, el grup participant a la sortida matinal va visitar la Formatgeria Veciana on es realitzen formatges artesanals. Es va participar d’un tast on el mató iniciava la degustació de quatre exquisideses més, a quina més bona! Amb una excepcional exposició dels formatges sota les voltes de la casa, en Lluc donava les explicacions oportunes referent als diversos formatges i mostrava l’obrador i la bodega on reposen.

Tot seguit, es visitaria el Centre d’Interpretació de l’Art Ecclesia de la comarca de l’Anoia situat a l’interior de l’església de Santa Maria, amb les explicacions guiades per un tècnic i es visitaria l’església fins a dalt mateix del campanar. La Formatgeria Veciana i el Centre d’Interpretació van ser els dos eixos principals que van dirigir el concurs de fotografia. La resta del temps que s’empraria fent fotos per Segur seria lliure pels participants per a cercar aquells detalls o racons que les visites guiades impedien descobrir.

Al final del matí, l’organització recollia les fotografies realitzades pels participants durant un petit vermut a Sant Martí de Sesgueioles. Total: 11 participants i 962 fotografies, que passaran a mans del jurat de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada i que decidiran les 25 fotografies finalistes així com les guanyadores d’aquesta edició. Però aquí no s’acaba l’oportunitat d’obtenir premi, ja que els participants tindran temps fins al dia 26 d’abril per a presentar-se al concurs FotoFlashRETARD on podran presentar fins a tres fotografies retocades.

El dia 8 de juny, a la carpa que el Club Excursionista Anoia tindrà a la Fira de la Infància que es celebrarà a Masquefa, restaran exposades totes les fotografies finalistes perquè el públic que s’hi acosti pugui donar el seu vot popular a aquella obra que cregui millor i més merescuda. Aquell dia també es lliuraran els premis als guanyadors dels dos concursos.

Des d’aquesta crònica s’anima als participants a presentar fotografies al FotoFlashRETARD i a tothom a acostar-se a la carpa del Club Excursionista Anoia durant la Fira de la Infància i la Joventut el dia 8 de juny.

 

Més imatges

fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash
fotoflash

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 213.180.203.128  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

  Col.labora:

www.masquefa.cat