Club Excursionista Anoia

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> Excursió inoblidable del Club Excursionista Anoia per Savassona on el grup “Les Guilles – Junts Pels Camins” els feren de guies
Contacte
noticies
x

Excursió inoblidable del Club Excursionista Anoia per Savassona on el grup “Les Guilles – Junts Pels Camins” els feren de guies

08/05/2019

Acompanyats i guiats pel grup excursionista “Les Guilles – Junts Pels Camins” de Tagamanent (Vallés Oriental), el Club Excursionista Anoia realitzà una fantàstica excursió per la zona de Savassona (Les Guilleries – Osona).

Fruit de la bona relació muntanyenca nascuda entre membres de les dues associacions en la darrera ascensió a la pica del Canigó el passat 13 d’octubre durant la celebració de la manifestació de CIMS X LA LLIBERTAT, els tagamanentins s’oferiren a fer de guies en aquesta sortida programada pels masquefins ja que son uns veritables experts i bons coneixedors de la zona. Quan de muntanya es parla entre excursionistes, només es poden esperar bons projectes de futur. Així que, ben segur que aquesta no serà l’única vegada que els dos grups col·laboraran plegats en l’organització de sortides.

Amb el punt de trobada fixat al Restaurant Colomer – Can Janot de Tavèrnoles, guilles i anoiencs conformaven el grup conjuntament amb gent vinguda d’arreu que no es volia perdre la fantàstica ocasió que es brindava amb un guiatge expert. Ben segur que no es deixaria de veure res de les meravelles que ofereix aquesta zona de Les Guilleries. Indiscutiblement, Savassona ofereix multitud de racons impressionants, vistes espectaculars i una història inigualable. Sens dubte, una de les grans riqueses d’aquesta excursió van estar les explicacions documentals i explicatives de Les Guilles de Tagamanent.

Sota un sol radiant, els excursionistes pogueren visitar innumerables indrets curiosos i fascinants plens de mites i llegendes. Savassona compta amb una extensió de 8300 hectàrees de roures on també s’hi troben pins i alzines. A aquest vast espai natural se’l vincula amb cultures ancestrals, escales d'origen rupestre, pedres gegants considerades sagrades i sacrificis en vells aquelarres o boscos maleïts. Durant la caminada es visitaren les esglésies romàniques de Sant Esteve de Tavèrnoles, la de Sant Feliuet, la de Sant Pere, la capella de Santa Magdalena de Conangle, l’antiga masia de La Bauma, un pou de glaç del segle XVI, el Castell de Savassona i les restes del Castell de S’Avellana, el jaciment neolític de Savassona i les baumes de la Font de la Baronessa i la de Salou. Una ruta ben mesurada i perfecte per a fer en família. Ben segur; una ruta per a repetir.

Aturades, explicacions, fotografies..... una companyia difícil de superar amb la que s’acabà al mateix punt de sortida entre entrepans i plats combinats.

El Club Excursionista Anoia vol aprofitar aquesta crònica per a agrair molt cordialment al “Les Guilles – Junts Pels Camins” pel seu oferiment en fer-los de guia en aquesta sortida i, el més important, en fer camí plegats. També anima a tothom que s’apropi a aquest indret per a experimentar la màgia que amaga Savassona en el seu interior, a caminar i a aturar-se enmig del silenci a observar Catalunya des d’una perspectiva excepcionalment impressionant.

Potser ara, els hi toca als masquefins portar als tagamanentins al seu terreny! Qui ho sap? Del que estem segurs és que quan uns excursionistes es posen a parlar de muntanya, tot és molt fàcil i, sigui en el seu terreny o en un altre, la qüestió estarà senzillament en compartir un camí. Fins la propera!

 

Més imatges

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 85.208.96.212  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

  Col.labora:

www.masquefa.cat