Club Excursionista Anoia

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> El Club Excursionista Anoia realitza el marcatge de la primera etapa del GR-171 entre el Santuari de Pinós i Castellfollit de Riubregós
Contacte
noticies
gr

El Club Excursionista Anoia realitza el marcatge de la primera etapa del GR-171 entre el Santuari de Pinós i Castellfollit de Riubregós

14/11/2021

El Club Excursionista Anoia dedica la seva primera sortida organitzada després del confinament a la revisió i marcatge de la 1a. Etapa del GR-171.

El club masquefí, com a cuidador oficial atorgat per la FEEC, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, de la primera etapa del Sender de Gran Recorregut GR-171 entre altres trams, realitzà la seva sortida de resseguiment el passat diumenge dia 7 de novembre.

Els catorze participants a la sortida van poder conèixer de primera ma com es realitza aquest marcatge i també van tenir l’oportunitat de participar activament pintant les marques blanques i vermelles que defineixen els colors oficials d’aquest tipus de senders.

El tram comprés entre el Santuari de la Mare de Deu de Pinós, centre geogràfic de Catalunya, i Castellfollit de Riubregós, població situada al límit de l’Alta Anoia, compta amb un total de 14,30 quilometres de distància i un desnivell de +220 -650 metres. La sortida no va comportar cap dificultat als caminants, si més no si va resultar molt entretinguda degut a que el marcatge era inexistent en tot el seu tram fins arribar a les immediacions de Castellfollit, on si s’hi podien observar algunes vagues senyals quasi bé esborrades pel pas del temps sense ser revisades. El Club Excursionista Anoia, com a entitat que va agafar el relleu de la cura d’aquest tram de sender just abans de la pandèmia del COVID-19, realitzava per primera vegada aquesta revisió duent-se una gran sorpresa en veure que el sender no estava marcat en el seu inici. Això va comportar haver de realitzar un intensiu marcatge i haver de dedicar-hi molt de temps durant la jornada. Aquest fet també va comportar poder marcar tant sols la meitat del tram, exactament fins al punt on es troba el Pilaret de Cal Tanyot.

Amb la intenció de que aquesta etapa 1 del GR-171 resti en plenes condicions perquè qualsevol persona que la vulgui seguir no es pugui perdre, el Club Excursionista Anoia es proposa que en pocs dies quedi completat el seu marcatge.

A part de la feina que el grup excursionista havia de fer en el seu desplaçament a la zona de Pinós, també volem dir que el dia els va acompanyar en tot moment tot i la baixa temperatura i el fort i fred vent que els va donar la benvinguda. Però el dia no podia començar millor que amb un esmorzar de forquilla a l’Hostal Pinós, simpàticament regentat per la Mónica. Després calia preparar la pintura per a uns i fer fotografies per uns altres. Les vistes des del Santuari de Pinós son excepcionals! També va haver temps per a visitar la Rosa dels Vents, situada al capdamunt d’un turonet, que indica el punt central geogràfic de Catalunya. Al sender GR-171 li calia una bona indicació del seu inici, així que els responsables del marcatge no van estalviar ni material ni discreció en indicar-ho. A partir d’aquí, el marcatge, les fotografies, les bromes i el bon rotllo entre participants van acabar d’arrodonir una jornada fantàstica. Una vegada arribats al punt on la claror del dia manava sobre l’activitat a realitzar, els excursionistes varen guardar els pinzells i acabaren de cobrir la totalitat del camí sense parar compte dels punts que calien ser marcats. Una vegada arribats a Castellfollit de Riubregós, calia agafar els cotxes deixats al matí per anar a recollir els pujats al Santuari. Abans però de l’acomiadament del grup, bons van ser uns cafès amb llet calentons pels que conduïen i alguna que altra birra pels que no ho havien de fer.

 

Més imatges

gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 144.76.68.88  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

  Col.labora:

www.masquefa.cat