Club Excursionista Anoia

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> El CIM DE COMABONA (2545m) va ser la cirereta d’un intens cap de setmana de trekking per la Serra del Cadí – Crònica 20-21.5.23
Contacte
noticies
foto

El CIM DE COMABONA (2545m) va ser la cirereta d’un intens cap de setmana de trekking per la Serra del Cadí – Crònica 20-21.5.23

29/08/2023

El Club Excursionista Anoia completa un gran cap de setmana amb l’ascensió al Comabona, de 2545 metres d’altura.

Partint des del Santuari de Santa Maria de Bastanist, dins del terme municipal de Montellà i Martinet, a la Cerdanya, els excursionistes enfilaren el corriol que els portaria fins a Estana passant pel Torrent de l’Infern. D’allà, es dirigiren cap a Prat del Cadí pel Coll de Pallers, el de Reineres i el Collet Roig. No cal dir que el llogaret bé es mereixia una aturada per a recuperar forces desprès d’una forta ascensió i per observar les parets de la Serra del Cadí amb la Canal de Cristall a primer terme. Agafant el Torrent de les Comes i guanyant el Collet de la Trona, el grup recorreria tota la falda de la serra passant pel Prat de Mardastra, el Torrent i el Coll de l’Estenedor per arribar per fi al Refugi de Prat d’Aguiló (1990m).

L’esforç que comporta aquest itinerari bé es mereixia una clara fresqueta i una bona dutxa. Lo primer no va ser problema. Lo de la dutxa va resultar impossible! Segons les dues noies responsabilitzades en aquell moment del refugi, ja que el guarda oficial restava absent, negaren al grup la utilització de les dutxes al·legant restriccions d’aigua degut a la sequera i manca de pluja dels darrers temps. Així que els excursionistes van haver d’endreçar-se amb aigua freda a la font exterior, canalitzada des del mateix refugi, fet inexplicable.

La direcció del Club Excursionista Anoia vol aprofitar aquesta crònica per a denunciar aquest fet, així com la manca d’experiència, serietat i atenció rebuda per part de les guardes del refugi de Prats d’Aguiló i la qualitat i quantitat del menjar ofert en els àpats realitzats en aquest refugi els dies 20 i 21 de maig d’aquest any 2023.

L’endemà s’ascendiria al Cim de Comabona gaudint d’un paisatge insuperable. Primer calia arribar fins al coll anomenat El Pas dels Gosolans (2402m), on la cresta del pollegó superior del Pedraforca es deixaria veure a l’horitzó. Ara només calia resseguir la planúria dels prats de la part superior de la serra fins coronar els 2545 metres d’altura del Cim de Comabona que fan de balconada a primer terme de la Cerdanya, Andorra i Berguedà, per acabar observant gran part del nostre País. També: la nostra Serra de Montserrat. El fred, el vent, alguna gota de pluja i un ramat d’isards van acompanyar als excursionistes durant el darrer tram. Els núvols obligaren a no entretenir-se gaire al cim i s’inicià una ràpida baixada fins guanyar de nou el Pas dels Gosolans. A partir d’aquell moment, una altra excursió es plantejava fins poder arribar de nou a Bastanist. Ara, les parets de la Serra del Cadí acompanyarien al grup en tota aquest circuit a una distància perfecte per a ser observada amb tot detall. Una bona patejada situà al grup davant el Santuari.

De tornada, bo seria fer un plat combinat al Bar Rosaleda a Martinet de Cerdanya!....un plat combinat a Martinet i un Colacao amb color de Colacao a casa, ja que el del Refugi de Prats d’Aguiló era blanc i amb gust de llet desnatada.

 

Més imatges

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 217.113.194.197  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

  Col.labora:

www.masquefa.cat