Grup Emmanuel Mounier de Masquefa

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> El Banc Santander ocupa la segona posició en el rànquing de la banca armada espanyola
Contacte
noticies

El Banc Santander ocupa la segona posició en el rànquing de la banca armada espanyola

01/04/2012

Divendres 30 de març, a Santander (Cantàbria), SETEM, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau de Justícia i Pau i l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG), representants de la campanya "Banc Santander sense armes", han denunciat a la Junta d'Accionistes del Banc Santander que aquest banc és la segona entitat financera espanyola que més inverteix en el sector armamentístic i que la seva política corporativa de drets humans i de responsabilitat social és incoherent amb les seves activitats reals.

Justícia i Pau, 30 mar. 12

Les entitats que promouen la campanya "Banc Santander sense armes" i "Banca Neta" han participat per quart any a la Junta General d'Accionistes del Banc Santander gràcies a 222.989 accions delegades i han posat en evidència davant el Consell d'Administració del Banc Santander i els seus accionistes la relació entre aquest banc espanyol i la producció i comercialització d'armes a tot el món, com vaixells de guerra bombes, coets, torpedes, míssils, combustibles i explosius militars.

La campanya "Banc Santander sense armes" denuncia aquest any que el Santander ha contribuït en l'última dècada amb més de 1.000 milions d'euros a ajudar a la producció i comercialització d'armament. Per això se li ha de fer lliurament a Dn. Emilio Botín del diploma de (des) honor per presidir l'entitat financera que ocupa el segon lloc en el rànquing de la banca armada espanyola.

Tot i el diàleg establert per les campanyes "Santander sense armes" i "Banca Neta" amb el Banc Santander, la seva política interna de finançament del sector de defensa és clarament insuficient ja que es limita únicament a l'armament ja prohibit per la legislació existent (referent a les armes nuclears, bombes de dispersió i armes d'urani empobrit), però sense prohibir altre tipus d'armament que és directament responsable de violacions de drets humans i de milions de morts que es produeixen al voltant del món en conflictes armats i guerres.

Una representant del MAB (Moviment d'afectats per les preses del Brasil) ha denunciat les violacions de drets humans i els greus impactes socials i ambientals causats pel Banc Santander en un dels llocs més rics en biodiversitat i que és territori de Pobles Indígenes, en plena Amazònia, mitjançant el finançament de la represa de Sant Antoni. Aquest projecte és finançat en l'actualitat pel Santander tot i haver estat condemnat per això pel Tribunal Permanent dels Pobles (TPP) i malgrat que des de 2008 Setem ha exigit al Banc que es retiri d'aquesta dramàtica inversió.

Aquestes situacions donades a conèixer avui per la campanya "Banc Santander sense armes" demostren la gran incoherència del banc en la seva política corporativa sobre Drets Humans i medi ambient, així com amb les iniciatives voluntàries de Responsabilitat Social Corporativa a les quals aquest banc està adherit, que contrasten amb les seves pràctiques reals.

Les tres entitats han llançat recentment el portal http://www.bancaarmada.org/ en què denuncien la relació del Banc Santander i de moltes entitats financeres espanyoles amb la indústria armamentística i altres sectors controvertits. La nova pàgina web inclou el rànquing de la banca armada a l'Estat espanyol.

Flama (Agència Cristiana de Notícies)

 

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 185.191.171.9  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

  Col.labora:

www.masquefa.cat