Els Diables de Masquefa al Film de Ridly Scott

 
06/01/2011

Ridley Scott, director de pel·lícules com "Alien", "Blade runner" i "Thelma i Louise", entre d'altres, és ara el productor d'un documental que es gravarà només amb imatges gravades en un dia per usuaris del YouTube. El títol del projecte és "Life in a day" i per fer-lo Scott va demanar als usuaris del YouTube, el 24 de juliol passat, que gravessin un moment de la seva vida i que pengessin el vídeo a la xarxa. Han rebut 80.000 vídeos de tot el món i ara enllesteixen un documental que s'estrenarà al festival de cinema Sundance el 27 gener.

Hi sortiran 3 catalans

Al final, el documental es farà amb fragments de més de 300 vídeos, entre els quals n'hi haurà tres de catalans. Un vídeo és el que ens presenta la Virgínia, una nena que fa d'acotxadora a la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. Dos periodistes del programa de TV3 "Quarts de nou" -la Patrícia Martínez Hoyo i en Tònio Xou- són els autors d'aquesta petita història.

La Virgínia té 7 anys i és la més petita de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i s'enfila als castells amb la naturalitat que li dóna haver-ho vist tota la vida a casa seva, ja que el seu pare ja era casteller. També té el relleu assegurat: la seva germana Olga, amb només 5 anys ja fa pilars. La Virgínia no sap qui és Ridley Scott i el cinema que li agrada és el de dibuixos animats. Per això, no dóna cap importància a sortir en una pel·lícula. El que li fa gràcia és que ella i el seu pare han guanyat un viatge als Estats Units.

Els altres dos vídeos catalans els firma Daniel Mas. Són dos petits reportatges sobre el correfoc de la Festa Major de Masquefa i sobre el ball del Drac Bufut. Imatges de festa, foc i llum amb un fons d'explosions i petards que a partir d'ara tindran molta més projecció internacional.